Musil til ældre

Musik til Erindringsdans

I forlængelse af Alzheimerforeningens projekt ”Erindringsdans for demente”, tilbydes spil-op-til-dans, som kan anvendes ved dansearrangementer på plejehjem og ældrecentre. Det er efterhånden en udbredt kendsgerning, at genkendelig musik, sang og dans er ganske velegnet til at øge livskvalitet, motivation og tryghed hos demente. Alzheimerforeningen har uddannet ca. 360 medarbejdere på plejehjem, som har fået indgående kendskab til teorien bag erindringsdans, og har kompetencer til at gennemføre og formidle erindringsdans. Erindringsdans er efterfølgende blevet en populær aktivitet på danske plejehjem. Der er startet mange dansearrangementer og ”dansecaféer”.


Programmet for en typisk ”dansecafé"

  • Jeg starter med 2-3 velkendte ældre fællessange for at lægge en god stemning, for at varme op og skabe tryghed.
  • Derefter spiller og synger jeg ca. 1 times dansemusik som er let genkendelig for generationen +65.
  • Arrangementet afsluttes ligeledes med 2-3 fællessange.

Repertoire

Dansemusikken består af musik fra Giro 413, ”De Ringe Vi Spiller”, Dansktoppen, Otto Brandenburg, Gitte Hænning, John Mogensen etc. tilsat engelsksproget musik fra perioden omkring Cliff Richards, Elvis og Frank Sinatra.

Se repertoire her.


Instruktører og personale

Det er af stor betydning og hjælp at instruktører i erindringsdans og øvrig personale deltager aktivt og hjælpende i dansen med beboere. Ældre og demente er ofte lidt forsigtige og tilbageholdende pga. begrænsende ressourcer, men vil gerne deltage. Demente undervurdere ofte sig selv og skal hjælpes på vej, men når der danses til genkendelig musik, så kan man ofte mere end man tror. Jeg medbringer eget anlæg. Er der klaver på stedet benytter jeg mig gerne af dette. Ellers tager jeg selv med.


Pris

  • 1 time : 1.500,-
  • 1,5 timer : 1.800,-
  • 2 timer : 2.100,-

  • lørdag/søndag tilægges prisen +500,-